Do feel free to provide suggestions, ideas, comments, complaints or articles. Thank you

EMAIL:
malaysianindian1@gmail.com

To post comments, you need not log in to the Google account, just click Anonymous.


The REAL 1MALAYSIA SONG

Malaysian Indian Ethnic Cleansing by UMNO led government

KEEP VOTING FOR BN, THIS SORT OF LIFE YOU HAVE INSTORE FOR YOUR CHILDREN? VOTE FOR A CHANGE

Re-Introduce Ration Card System to show government's sincerity in helping the poor.

Kerajaan Perpaduan: Adakah Hadi gila kuasa?

Hadi inginkan sebuah kerajaan yang berpadu pada waktu sukar ini, dengan mengenepikan sementara permainan politik sesama parti.

Pengenalan situasi.

Untuk membahaskan tentang tajuk luas ini, kita perlu kembali kepada pangkal masalah. Yakni, di Malaysia, indeks demokrasi antara tangga tercorot. Atau boleh dikatakan, walaupun semua parti berdaftar di bawah wadah demokrasi, tetapi wadah demokrasi itu sebenarnya tidak wujud.
Ini pangkal masalah yang penting dan perlu digigit kerana, selagi ianya genetik Melayu, tidak kira ulama atau professor, penerokaan otaknya hanya terbatas pada satu sukatan tertentu yang didarapkan dengan 1400cm3. (z% x 1400cm3)
Jadi, apabila ia cuba menyelesaikan masalah hujung, masalah pangkal menjadi rumit, dan bila kembali ke pangkal, masalah hujung kembali berkecamuk.

Taktikal.
Kerajaan perpaduan di cadangkan untuk penyelesaian semasa. Ini hakikat sebenar. Jadi, status Kerajaan Perpaduan ini hanyalah bersifat sementara. Soalnya di sini ialah :

Bilakah tarikh luput Kerajaan Perpaduan ini?

a. Kekal selamanya.

b. Sehingga salah satu ditendang, dipatuk kali kedua.

c. PRU13 atau sehingga keadaan gawat semasa ini tamat.

Kekal selamanya.
Ketepikan dahulu tajuk komik Ujang 'Bersama selamanya'. Kita sedang bercakap soal yang lebih serius. Demi masa depan anak cucu kita.

Kekal selamanya adalah mustahil. PAS adalah sebuah jemaah yang konsisten dengan idealogi Negara Islam. Dan atas idealogi inilah, gua menyediapkan penerangan ini.

Merujuk kepada pangkal masalah tadi, kerjasama PAS dengan UMNO adalah demi memulihkan jalan demokrasi dengan menjatuhkan BN.
Setelah masing2 (komponen PR) berjaya memulihkan jalan itu, maka, masing-masing akan mengikut simpang masing2 secara professional dan teratur.

Kekal selamanya tidak membantu langsung masalah pangkal. Sebaliknya satu tindakan yang lurus bendul, di mana berpatah balik dan membuang masa. Apabila jalan demokrasi kekal sebegitu dengan tidak tergulingnya regim BN, maka, apalah mahu diharapkan PAS yang memilih wadah demokrasi bagi tujuan Negara Islam.

Kejar pangkal, hujung lesap, kejar hujung pangkal ghaib.
Kerajaan Perpaduan tidak membantu kebebasan media. Tidak membantu PAS mendapatkan akhbar harian mereka sendiri, tidak membantu penubuhan satu penyampaian berita yang lebih berani dan bebas.

Kerajaan Perpaduan tidak membantu pembersihan SPR. Dakwat sendiri pun tidak mampu dilaksanakan dalam Kerajaan Perpaduan.

Kerajaan Perpaduan tidak menyebabkan Polis Diraja Malaysia diletakkan di bawah Yang Dipertuan Agong. Polis akan kekal di bawah Jabatan Perdana Menteri.

Kerajaan Perpaduan tidak membantu SPRM berpindah di bawah parlimen.

Apabila begini, Kerajaan Perpaduan tidak lebih daripada idea dari seorang yang baik, naif, lurus bendul, bodoh2 alang. Apabila ditendang, PAS terpaksa bermula semula pada tahun 1960an. Perlu kumpul penyokong bebas, perlu yakinikan semula atas pagar, kena bina semula Kelab Non Muslim.
07/06/09

0 comments:

Singapore Free Air TV - What does RTM and monopolist Media Prima provides to Indian community?

BOYCOTT MALAYSIAN TV STATIONS CAMPAIGN!!!

BOYCOTT ALL ADVERTISEMENTS SHOWN IN THESE STATIONS - TV1, TV2, TV3, NTV7, TV8 & TV9

WE SHOULD TEACH THESE MORONS A LESSON.

WHY SHOULD YOU VOTE FOR THE GOVERNMENT THAT PRACTICES DISCRIMINATORY POLICIES?

Every Mondays to Fridays Singapore TV station (Vasantham) provides free programmes to Indian communities from 3.00 pm to 12.00 midnight

Every Saturdays and Sundays the programmes starts at 1.00 pm to 12.00 midnight.

Look at the contribution of Malaysian government TV (RTM), TV1 & TV2 serving Indian community in Malaysia.

Malaysian Monopolist Media Prima (TV3, NTV7, TV8 & TV9) serves "0" programmes for Indian community.
How Malaysians watch their pathetic and idiotic programmes?

How shall we deal with these racists?

They are not bothered of the existence of Indian communities in Malaysia.

How does MIC deals with this problem? As usual no issue for them.

It is high time for Indians to demand for a FREE AIR TV station for their own community as they have been deprived by their own government to serve minority community.

If Singapore government is very concerned of minority community, why not Malaysian govt. Why Malaysian govt has to practice discriminatory policies?

Vasantham: Singapore Channel E24 (Tamil)

All Indians in Malaysia should unite to overcome the discrimination towards Indians in Malaysia.

mi1 is going to highlight this issue until 13th General Election and till Indians in Malaysia been awarded a new Free air TV station from Malaysian government.


Companies that practices discrimination against minorities

Google