| Since the power grab, Zambry has tabled 3 deficit budgets |
Rakyat Perak mahu tahu apa sebab sebenar selepas rampasan kuasa BN di Perak pada 6 Feb 2009, mengikut Laporan Ketua Audit Negara, kini wang bersatu berkanun negeri telah berkurangan sebanyak RM85 juta dari RM774 juta menjadi RM689 juta dalam tempoh 1 tahun.
Tambahan lagi, apa sebab sebenar Zamry perlu membuat 3 bajet defisit dalam tempoh 1 tahun, iaitu pada 28 October 2010 sebanyak lebih kurang RM40 juta belanjawan defisit, 3 August 2010 sebanyak RM80 juta dan kini menjelang persidangan DUN Perak mulai 30 November 2010, dianggarkan sebanyak RM50 juta defisit lagi menjadikan jumlah Defisit Negeri Perak lebih RM160 juta. Apa sudah terjadi? Dimanakah wang rakyat dibelanja? Dimana sistem open tender? Bagaimana usaha banteras rasuah?
Rakyat berhak tahu kisah benar, Zamry perlu kemukakan fakta benar untuk diperiksa oleh rakyat kerana itu wang cukai dari rakyat, untuk rakyat.

























0 comments:
Post a Comment